Blockchain nedir? Blockchain, bloklar adı verilen sürekli büyüyen düzenli kayıtların bir listesini tutan dağıtılmış bir veritabanıdır. Bu bloklar kriptografi kullanılarak bağlanır. Her blok, bir önceki bloğun şifreleme karmasını, zaman damgasını ve işlem verilerini içerir. Bir blockchain, birçok bilgisayarda işlemleri kaydetmek için kullanılan merkezi olmayan, dağıtılmış ve genel bir dijital dizüstü bilgisayardır, bu nedenle sonraki tüm bloklar ve ağın konsensüsü değiştirilmeden kayıt geriye dönük olarak değiştirilemez.
Kripto Para Birimi Güvenlik İpuçlarına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Kripto Güvenlik İpuçları
Blockchain, Bitcoin gibi kripto para birimleri için işlemlerin kaydedilmesi ve saklanması için sınırlı bir kullanımı olsada, blockchain teknolojisi savunucuları, aşağıdaki işlemler dahil olmak üzere birçok işlem için kullanım alanını geliştirmektedirler.
Bir blok zincirinde işlenen işlemler saniyeler içinde çözülebilir ve bankacılık transfer ücretlerini azaltabilir.
Blockchain kullanarak, işletmeler tedarik zincirlerindeki verimsizlikleri hızlı bir şekilde tespit edebilir, öğeleri gerçek zamanlı olarak bulabilir ve üreticiden perakendecilere seyahat ederken ürünlerin kalite kontrol perspektifinden nasıl performans gösterdiğini görebilir.
Microsoft, kullanıcıların dijital kimliklerini denetlemelerine ve kullanıcıların bu verilere kimin eriştiğini denetlemelerine yardımcı olur. blockchain çalışan teknoloji.
Blockchain, kurumsal verileri endüstriler arasında güvenli bir şekilde saklamak ve taşımak için bir aracı görevi görebilir.
Blockchain, sanatçıların müzik haklarını korumalarına izin veren ve müzisyenlere şeffaf ve gerçek zamanlı telif hakkı dağıtımları sağlayan merkezi olmayan bir veritabanı oluşturmak için kullanılabilir. Blockchain açık kaynak geliştiriciler için de aynısını yapabilir.
Blockchain, “kablosuz bir ağa bağlı cihazları tanımlamak, bu cihazların etkinliğini izlemek ve bu cihazların ne kadar güvenilir olduğunu belirlemek” ve “ağa eklenen yeni cihazların güvenilirliğini otomatik olarak değerlendirmek için IoT ağlarının organizatörü olabilir.
Blockchain, sağlık hizmetlerinde de önemli bir rol oynayabilir: “Sağlık hizmeti ödeyenler ve sağlayıcılar, yasal uyumluluğu korurken klinik çalışma verilerini ve elektronik tıbbi kayıtları yönetmek için blockchain kullanıyor.”
Bir önceki yazımız olan Arbitraj Nedir? Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde Arbitaj nedir, Arbitraj ve Nedir hakkında bilgiler verilmektedir.